Dekandan

Saygıdeğer Bölüm Başkanları, Değerli Meslektaşlarım!

Bilindiği üzere bir devletin, bir milletin kalkınabilmesi, ilerleyebilmesi ve dünya üzerinde söz sahibi olabilmesi; ancak bilimsel anlamda kendisini geliştirmesi ve çağın gereklerine ayak uydurabilmesi ile mümkün olabilmektedir. Bilim, fen ve teknoloji alanında gelişme ve ilerleme gösteremeyen milletler, özgürlüklerini kaybederek ya başka milletlere ekonomik ve kültürel yönlerden boyun eğmekte veya sahip oldukları devletlerini kısa zamanda kaybetmektedir. Ülkemizdeki bütün Fen-Edebiyat fakülteleri gibi üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan fakültemizin kuruluş amacı da; devletimizin ve milletimizin işte bu bilimsel gelişme ve ilerlemede ihtiyaç duyduğu donanımlı insanları yetiştirmektir. Devletin ve milletin bekası ancak yetişmiş insan gücüyle sağlanabilir.

Bu hususta takdir edersiniz ki en büyük görev de siz değerli meslektaşlarıma düşmektedir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz ve gelecekte bizlerin yerlerini alacak olan gençleri, bilgi ile donanımlı hâle sizler getireceksiniz. Ancak siz değerli meslektaşlarımın öğrencilerimize sadece bilgi aktarmakla yetinmediğini; kendinizde bulunan ahlak, adalet ve erdem gibi güzel hasletleri, davranışlarınızla da bizzat göstererek onların bilgilerini bu güzelliklerle taçlandırmaya vesile olduğunuzu; böylelikle öğrencilerimizin devlet ve milletine yararlı bireyler olmaları için olanca gücünüzle çaba sarf ettiğinizi büyük bir sevinçle görüyor ve sizleri takdir ediyorum. Gayretiniz ve başarınız daim olsun.

 

Sevgili Öğrenciler!

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Burası artık sizin ikinci aileniz ve ikinci yuvanız konumundadır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bizler burada kendimizi sizlere sadece bilgi aktarmakla yükümlü görmüyoruz. Sizleri hayata hazırlamak, kendi tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak, sıkıntılarınızda size yardımcı olmak, sevinçlerinizi ve kederlerinizi paylaşmak da eğitim-öğretim sürecinin bir parçası olarak bizlerin sorumlulukları arasında yer alıyor.

Fen-Edebiyat fakültelerinin her şeyden önce bilimsel alanda özgür düşünen araştırmacılar yani bilim insanları yetiştirmek gibi bir görevi bulunduğu için burada hayatınızda ihtiyaç duyacağınız bilgileri derinlemesine öğreneceğinizi özellikle belirtmek istiyorum. Zira fakültedeki akademik kadromuz gerçekten de alanında uzman ve yetkin öğretim elemanlarından oluşuyor. Size düşen görev ise devletimizin eğitim-öğretim çerçevesinde size sunduğu bu hizmetten en iyi şekilde yararlanmak, yani durup dinlenmeden çok çalışmaktır. Zira ancak çalışmakla toplumumuz kalkınabilir. Bir toplumun en büyük gücü genç nüfusudur. Bizler için ne büyük bir mutlu ki siz gençler gibi dinamik bir güce sahibiz. Sizlerin bilgi ve teknoloji bakımından modern dünya ile yarışabilecek düzeyde donanımlı, özgür düşünen, araştıran, soran-sorgulayan, adalet ve erdemi ilke edinmiş bireyler olarak görmek, bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır. Hiçbirimiz bulunduğumuz yerde kalıcı değiliz. Bugün bizlerin bulunduğu görevlere yarın sizler geleceksiniz. Hangi konumda olursak olalım, hepimize düşen görev, ahlak ve adalet duygumuzu kaybetmeden elimizden gelenin en iyisini yapmak olmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. “ Bizler bu düstur ile hareket edersek millet olarak gerçekten de istediğimiz yerlere ulaşabiliriz. Sizlere öğrenim hayatınızda başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

                                                   Prof. Dr. Saba SAMATYA ÖLMEZ

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı

Arş. Gör. YÜKSEL GÜRSOY
Güncelleme : 23.10.2023 16:12:05