Fen-Edebiyat Fakültesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri çerçevesinde "Postmodern Zamanlarda Darbe" etkinliği düzenlendi
Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Asım'ın Nesli Öğrenci Topluluğu tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri' çerçevesinde "Postmodern Zamanlarda Darbe" konferansı gerçekleştirildi.
Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit PESEN ve akademik personelimiz ile birlikte öğrencilerimizin iştirak ettiği konferansta konuşan Asım'ın Nesli Öğrenci Topluluğu danışmanı Dr. Öğrt. Üyesi Ulaş BİNGÖL askeri darbenin tanımı, nedenleri, geçekleşme biçimi gibi konulara değindikten sonra 15 Temmuz Darbe girişiminin postmodern hüviyeti hakkında konuştu. 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında milletimizin darbecilere karşı verdiği olağanüstü mücadelenin demokrasimiz açısından önemini vurgulayan Dr. Öğrt. Üyesi Ulaş BİNGÖL, FETÖ terör örgütünün ortaya çıkması ve gelişmesi ile ilgili bilgi verdi. 15 Temmuz Darbe girişiminin daha önceki darbelerden farklı olarak devleti yıkmaya yönelik olduğunu belirten Ulaş BİNGÖL, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın halkı meydanlara çağırarak tarihi bir duruş sergilediğini ifade etti. Konferansta bazı dinleyiciler de 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında görüşlerini paylaştılar. Konferansta söz alan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit PESEN öğrencilerde darbeler ile ilgili farkındalık oluşturabilme adına benzer etkinliklerin yapılması için gereken desteğin verileceğini söyledi. Dinleyicilerin sorularının cevaplanmasından sonra konferans sona erdi.
Fen Edebiyat Fakültesi
13.6.2019